Joomla!

  • Betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • Betűméret csökkentése

Felhívás - TeSzedd!

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akciót. Magyarország legnagyobb ország tisztító eseményét idén az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (OKTF NHI) szervezi. Az akcióhoz Szomód Község Önkormányzata is csatlakozott.

Találkozási pont: 2896 Szomód, Fő u. 23. Szomódi Polgármesteri Hivatal

Időpont: 2015. május 15. (péntek) 8:00 óra

A rendezvény célja környezetünk megtisztítása az eldobált, elszórt szeméttől. Az akcióval azt is el kívánjuk érni, hogy minél több ember figyeljen oda a környezetére és minél kevesebbet szemeteljen.

A találkozási pontra érkezést követően a jelenlévők számától függően kisebb csoportokban kezdjük meg a község főként külterületi részein történő szemét szedését.

A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket, zöldhulladékot (levágott faág vagy fű). Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák. A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven!

A szedéshez az OKTF NHI biztosít eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötöző anyagot, amelyek a találkozási ponton kiosztásra kerülnek.

Az akcióhoz csatlakozni a www.teszedd.hu oldalon vagy személyesen a polgármesteri hivatalban lehet. Felhívjuk a figyelmét az interneten csatlakozóknak, hogy ne hozzanak létre új találkozási pontot, hanem a meglévő találkozási ponthoz, helyszínhez és időponthoz önkéntes csoportként, vagy egyénileg csatlakozzanak.

Várjuk az egyesületek, civil szervezetek, magánszemélyek és a környezetünkért tenni akarók csatlakozását, hogy közös összefogással szebbé, rendezettebbé tegyük községünket.

Szomód Község Önkormányzata