Szomód község honlapja

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szomód Településképi Arculati Kézikönyv

Tisztelt Lakosság! Tisztelt együttműködő Partnerünk!

2016 nyarára az Országgyűlés új törvényt alkotott a településkép védelméről. Ez a törvény feladatokat és lehetőséget biztosít az önkormányzatok számára a helyi településképi értékek védelmének érvényesülése érdekében.

Értesítjük Önöket, hogy a törvényben foglaltak teljesítésére hozzáfogtunk elkészíteni Szomód Településképi Arculati Kézikönyvét.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Községünk települési főépítésze 2017. május hónaptól S. Vasi Ildikó építészmérnök, akit elsősorban ennek a feladatnak a koordinálására és kidolgozására bíztunk meg. A főépítésszel és községünk sorsát szívén viselő lakosokkal, itt dolgozó, vagy községünkben ingatlannal rendelkező érintettekkel közösen szeretnénk elkészíteni Szomód Településképi Arculati Kézikönyvét.

Állítsuk össze együtt községünk épített és természeti értékeinek tárát!

Dokumentáljuk együtt a község egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva ezzel a településkép védelmét. Közös tervezéssel hozzuk létre a saját településképi arculati kézikönyvünket.

Keresünk régi fotókat, dokumentumokat, képeslapokat, melyek községünkről készültek, továbbá mi magunk is készítsünk fotókat, - akár telefonnal- azokról a községünkben ma megtalálható értékekről, melyeket szeretnénk majd gyermekeiknek, unokáinknak is megmutatni, megőrizni.

  • Nézzünk körül, mi az, amit szívesen megmutatunk a községünkbe látogatóknak?

  • Mi az, ami miatt itthon érezzünk magunkat?

  • Mire vagyunk büszkék a községben?

  • Melyik az a tájrészlet, falukép, ház, utca, köztér, kerítés, kapu, vagy facsoport, melyet nem szeretnénk, ha megváltozna, ha eltűnne?

  • Melyek az új értékeink, melyből jó lenne, ha több is lenne, mintául szolgálna?

  • Mi az, ami ránk jellemző, ami hozzánk tartozik, ami az otthonunkat jelenti?

Ha részt kíván venni az arculati kézikönyv kialakításában, akkor a benyújtani kívánt fotókat, vagy javasolt helyszíneket térképen is beazonosítható címmel, vagy helymeghatározással kérjük megadni.

A fotókat, vagy a másolati képeket, egyéb dokumentumokat községünk főépítészének e-mail címére lehet megküldeni ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), vagy leadható a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben, (hétfőn: 7:30-17:00; kedd: 7:30-16:00; szerda: 7:30-16:00; csütörtök: 7:30-16:00; péntek: 7:30-12:00) ahol segítségét lehet kérni a fotók, dokumentumok másolásához. A fotókat, dokumentumokat folyamatosan várjuk előreláthatóan június végéig. Újabb felhívást adunk közre, ha lezártuk a gyűjtést.

Köszönettel veszünk minden közreműködést, javaslatot és dokumentumokkal való hozzájárulást Szomód értékeinek gyűjteményéhez.

 

Cellár József sk. S. Vasi Ildikó sk.

Szomód Község polgármestere Települési főépítész