Szomód Község hivatalos honlapja

  • Betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • Betűméret csökkentése
Önkormányzat

BURSA HUNGARICA ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT 2015

Szomód Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2015. évi fordulójához.

Figyelem!

A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzat köteles az EPER-Bursa rendszerben igazolni. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

Bővebben...
 

Hirdetmény - Európa Parlament tagjainak 2014. évi választása

Hirdetmény - Európa Parlament tagjainak 2014. évi választása

 

Családbarát munkahely díj

Felhívás

A TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesület az „Új Szempont Tata” –
TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0050 számú projekt keretében pályázatot hirdet

„Családbarát munkahely díj”

címmel a Tatán és kistérségében működő munkahelyek számára

A pályázatra minden olyan, a tatai kistérségben dolgozó
munkavállaló jelölheti munkáltatóját, aki a jelölőlapot érvényesen
kitölti és eljuttatja az azon feltüntetett címek valamelyikére.

Bővebben...
 

„Családbarát munkahely díj” pályázat 2014 Jelölőlap

A TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesület az „Új Szempont Tata” - TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0050 számú projekt keretében pályázatot hirdet „Családbarát munkahely díj” elnyerésére.

Jelölőlap letöltése

 

Felhívás kiállítási anyagok gyűjtésére

A Magyar Nemzeti Levéltár Komárom-Esztergom Megyei Levéltára 2014 szeptemberében önálló kiállítás megrendezésével készül az első világháború kitörésének 100. évfordulójára.

A levéltári anyag gazdagítása miatt és azért, hogy a kiállítás látványos, személyes élményt nyújtó legyen minden korosztály számára, a családok birtokában lévő tárgyi és írásos emléket is szeretnénk felhasználni. Ehhez kérjük mindazoknak a segítségét, akik rendelkeznek az első világháború idejéből származó családi fényképekkel, a keleti és a déli frontokon harcoló családtagok által hazaküldött levelekkel, háborús relikviákkal, illetve a hadifogság idejéből származó emlékekkel, vagy az otthon maradottak által megőrzött felhívásokkal, plakátokkal, élelmiszerjegyekkel stb., jelentkezzenek a Magyar Nemzeti Levéltár Komárom-Esztergom Megyei Levéltárának Esztergom, Vörösmarty utca 7. szám alatti épületében. Telefonszám: (33) 500-405; E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

A gyűjtés 2014. február 3 – május 31. között munkanapokon 8-tól 16 óráig történik a Levéltárban. A fényképeket és a dokumentumokat természetesen csak kölcsönkérjük, a digitalizálást (szkennelést) követően azokat rögtön visszaadjuk a tulajdonosaiknak. A Levéltár tervezi, hogy a tulajdonosok a számukra kedves és fontos dokumentumaikról, illetve tárgyaikról, és az azokhoz fűződő személyes, vagy családi emlékeikről a kiállítás megnyitóján megosszák gondolataikat a közönséggel.

Szíves segítségüket és közreműködésüket előre is köszönjük!

Csombor Erzsébet
Igazgató
MNL 
Komárom-Esztergom Megyei Levéltár

 

Telefonos veszélyhelyzeti alkalmazás

Az elmúlt év márciusában bekövetkezett hóhelyzet, valamint a júniusi árvíz a korábbiaktól hatékonyabb megoldás kidolgozását tették szükségessé a lakosság azonnali, naprakész, ugyanakkor célzott tájékoztatására. Ennek érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kifejlesztett egy mobil eszközökre optimalizált új alkalmazást, amely Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás – VÉSZ elnevezést kapta.

A VÉSZ segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyük, az úti céljuk által érintett területek, figyelt útvonalak, megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

Az alkalmazást letöltő felhasználó beállíthatja magának, hogy Magyarország mely területéről kér azonnali értesítést mobil eszközére. Kijelölheti a lakóhelyéhez igazított értesítési zónát, egy-egy megyét, a nagyobb hazai tavak környékét, vagy akár az egész országot is. A VÉSZ képes arra is, hogy a mobil eszköz GPS berendezésének segítségével figyelje a felhasználó aktuális helyzetét, és ehhez viszonyítva küldi az adott területre érvényes értesítéseket az okos készülékre. A szolgáltatás háromfokozatú értesítést tud küldeni, a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésekről, vagy pedig mindenről, így a tájékoztatásokról is kér-e értesítést.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás az Android, az iOS és a Windows Phone operációs rend-szerekre egyaránt elérhető, teljesen díjmentesen. További információk találhatóak a

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_veszelyhelyzeti_tajekoztato_rendszer honlapon.

eredeti dokumentum megtekintése: letöltés

 

Közlemény - Igazgatási szünet

Értesítjük a T. lakosságot, hogy 2013. december 21 – 2013. december 31-ig tartó időszakban a Községházán az ügyintézés szünetel.

Haláleset sürgősségi anyakönyvezése ügyében az alábbi napokon Bihacker Ervinné anyakönyvvezető a megjelölt telefonszámon hívható:   30/8712035

2013. december 23-án (hétfő)                8.00 – 12.00

2013. december   27-én (péntek)           8.00 -  12.00

2013. december   30-án (hétfő)              8.00 -  12.00

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét.

Szomód község Önkormányzata

 

Tájékoztató Hirdetmény - Szomódi Plébánia

A Szomódi Plébánia az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki örökség megőrzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével támogatást nyert.

Az egész projekt végülis 2013 június 28-tól indul, és 2014. július 31-e a tervezett határidő. A nettó összege: 12. 598.102.- Ft. A bruttó: 15. 999.590.- Ft. A munkálatok elvégzéséhez korábbról a Bazalt Kft. lett kiválasztva.

A fejlesztés a falu központjában álló Fellner Jakab féle Szent Jakab templom felújítására irányul. 1775-ben épült. Elkészülte, 1778. Alapterülete 388 mˇ2. Belső berendezése műemlék jellegű. Tornya csak 1832-ből való, 36 m magas. /Eredeti terv szerint kéttornyú lett volna./

Anyaga terméskő és tégla. A hajó hossza 18 m. A szentélyé 9 m, szélessége 7 m. Korábbi belső festése Borsa Antal győri festőművésztől, majd Závori Zoltán dolgozott itt. A falfestés újabb. Külső nagy tatarozása 1936-ban volt.

Jelenleg a talajból való felszívódó nedvességtől terhelt lábazat és oldalfalak vakolata károsodott. A homlokzaton a vakolat feltáskásodott, pereg, lehullik. Az épület lábazati vakolata több helyen elvált, szétfagyott. A beton járdaburkolat balesetveszélyes. A templom akadálymentesítése mobil rámpával megoldott. A csapadékvíz elvezetése nincs megoldva, a falak tövében gyűlik össze.

  1. A vakolathibákat javítani szükséges. A nedvesség miatt javító vakolat alkalmazása szükséges. A felület tisztása, javítása után   színezni.
  2. A templom megközelítésére a faluképhez és a történelmi épülethez illeszkedő gyalogút megépítését kívánja meg. A kerítéstől a templomig vezető járda enyhén emelkedő kialakítással készül el, két pihenővel. A mobil rámpa megmarad továbbra is a mozgáskorlátozottak számára. A templom mellé földalatti szikkasztóaknák készülnek ahová a lefolyókból, és a templom mellől származó vizek lesznek kivezetve földbe rejtve. /drain rendszer/
  3. A gyalogút mellé két pad is kihelyezésre kerül.

Smudla Tamás
plébános

 

Bursa pályázati kiírás 2014 évre - "B" típus

Szomód Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával

Együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján
ezennel kiírja a 2014. évre

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot

felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

Bővebben...
 

Bursa pályázati kiírás 2014 évre - "A" típus


Szomód Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján

ezennel kiírja a 2014. évre

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot

felsőoktatási hallgatók számára

a 2013/2014. tanév második és a 2014/2015. tanév első félévére vonatkozóan

Bővebben...
 

Helyi építési szabályzat, szabályozási terv és településszerkezeti terv

  • Szomód Község Önkormányzatának egységesített Szomód Helyi Építési Szabályzata letöltés

Szabályozási terv és módosításai

  • 2011. SZOMÓD BELTERÜLET Szabályozási terv letöltés
  • 2011. SZOMÓD KÜLTERÜLET Szabályozási terv letöltés
  • 2012. Szabályozási terv módostás Tatai út letöltés
  • 2013. Szabályozási terv módosítás 04 hrsz letöltés
  • 2015. Szabályozási terv módosítás EuroVelo letöltés
  • 2015. Szabályozási terv módosítás Les-hegy letöltés
  • 2015. Szabályozási terv módosítás - Mikolai-rétek letöltés
  • 2016. Szabályozási terv módosítás -Tókút utca letöltés
  • 2018. Szabályozási terv módosítás letöltés
  • 2019. Szabályozási terv módosítás letöltés

Településszerkezeti terv és módosításai

  • 2011. Településszerkezeti terv letöltés
  • 2012. Településszerkezeti terv módosítás -Tatai utca letöltés
  • 2015. Településszerkezeti terv módosítás EuroVelo letöltés
  • 2015. Településszerkezeti terv módosítás-Les-hegy és Mikolai rétek letöltés
  • 2018 Településszerkezeti terv módosítás letöltés
  • 2019 Településszerkezeti terv módosítás letöltés
  • 2021 Szabályozási Terv módosítása a 427/48 hrsz-ú területre letöltés
 

Sajtóközlemény - Szomód kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése

Sajtóközlemény

Szomód kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése
KDOP- 4.2.2-11- 2011-0003

2013. szeptember 10.

Szomód Község Önkormányzata az Európai Unió támogatásával kerékpárút létesítésébe kezdett. A KDOP-4.2.2-11-2011-0003 projekt keretében 2013 augusztusában indult és várhatóan október végén befejeződő bruttó 66 millió forintos beruházás eredményeként a szomódiak kerékpárral érhetik el a tatai vasútállomást.

A 2013 augusztus végén indult beruházás során 800 méter kerékpárút épül Szomód és Tata között, mely biztonságos kerékpáros közlekedést tesz lehetővé a két települést összekötő nagy forgalmú közút mellett. A projekt legfőbb célja, hogy a szomódiak kerékpárral érjék el a tatai intézményhálózatot és a vasútállomást, amely így a szomszédos Tatára naponta közlekedők számára intermodális (többféle közlekedési módot kombináló) közlekedési csomóponttá válhat. A kerékpárút építéshez kapcsolódóan kerékpártámaszok építésére is sor kerül, valamint zöldterület-fejlesztés is megvalósul.

A projekt eredményeként Szomódon néhány éven belül a kerékpáron közlekedők számának megduplázását várják.

A Közép-Dunántúli Operatív Program keretén belül valósuló, bruttó 66 millió forint összköltségvetésű beruházásból mintegy 13 millió forintot, önerőként, Szómód Község Önkormányzata áll. A projekt közreműködő szervezete a KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

További információ: Hostyánszki Tóth Judit, 20-320-79-33, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Eredeti dokumentum megtekintése itt.

 

Hőségriasztás

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzések alapján 2013. június 17-én 12.00 órától 2013. június 21-én 24.00 óráig II-es fokozatú hőségriasztást léptetett érvénybe.

részletek

 

Árvízvédelmi segítség

Dunaalmás és Neszmély községek várják önkéntes munkára a jelentkezőket az árvízvédelmi munkálatokra.

Jelentkezni lehet: Munczer István 06-30-940-7273

 

Komáromi Vizitársulat meghívója

A Komáromi Vizitársulat 2013. május 30-án 10 órakor Küldöttgyűlést tart Komárom Város Polgármesteri Hivatal Kistanácstermében (Komárom, Szabadság tér 1.),  melyre tisztelettel meghívjuk.

Részletes meghívó megtekintése

 

Meghívó - Közmeghallgatás

M E G H Í V Ó

Szomód község Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló

2011. évi CLXXXIX. tv. 54.§-a alapján

2013. május 22-én (szerdán)

18.00 órakor a Művelődési Házban

k ö z m e g h a l l g a t á s t

tart, melyre ezúton meghívjuk a község lakosságát.

Bővebben...
 

Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfélfogadási időpont változás

Változás!

Tatai Járási Hivatalban a kihelyezett ügyfélfogadást tartó Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfélfogadási

időpontja az alábbiak szerint változik 2013. április 2-től

Szakigazgatási szerv

Időpont

Helyszín

Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv

Minden hónap első kedd
8.00 – 12.00

Tata, Ady u. 24.

 

Összetett közlekedési fejlesztés két kistérségben

A jövő közösségi közlekedésének alapjait teszi le a Vértes Volán Zrt. két önkormányzattal és két kistérséggel közösen. A KDOP-4.2.3/09-2010-0002 jelű pályázat támogatásával összetett fejlesztés valósul meg ebben az évben Tatán, Tatabányán és a két kistérség további 18 településén.

Befejező, és egyben látványos fázisához érkezett a Vértes Volán Zrt., valamint húsz település közös fejlesztése. A projekt eredményeképpen kialakulnak az elektronikus forgalomirányítás feltételei, modern, a fogyatékkal élő emberek igényeire is tekintettel lévő utastájékoztatási-rendszer valósul meg, illetve hatékonyabbá válik a helyi és helyközi közlekedés összehangolása. Az elsődleges cél, hogy kiszámíthatóbb, a mai kor igényeihez sokkal inkább alkalmazkodó szolgáltatást vehessen igénybe az érintett utazóközönség. Tata és Tatabánya, valamint a hozzájuk tartozó két kistérség közlekedése a szolgáltató megyei járatainak 50-60 százalékát teszi ki.

Bővebben...
 

Vértes-Gerecse Közösség Projektgyűjtő adatlap

Az Irányító Hatóság a tegnapi nappal elindította a LEADER Helyi Akciócsoportok által elvégzendő HVS (Helyi Vidékfejlesztési Stratégia) felülvizsgálatot. Ennek lényege, hogy a LEADER pályázatok kiírása előtt egy részletesen összeállított, konkrét célokkal és intézkedésekkel megfogalmazott terv készüljön el. A felülvizsgálathoz mindenképpen szükségünk van a térségben felmerülő pályázati igényekre, fejlesztési ötletekre is. Ezért szeretnénk kérni Önöket, hogy a csatolt projektgyűjtő adatlapot szíveskedjenek kitölteni (többet is lehet!) és visszaküldeni a munkaszervezetnek, hogy munkánkat ezzel is megkönnyítsék. Tájékoztatjuk egyben Önöket, hogy jelen projektgyűjtő adatlap nem egyezik meg a pályázathoz szükséges adatlappal, csupán az igények felmérésre szolgál.

Bővebben...
 

Nyilvántartások

  • Helyi kézműves vásárról vezetett nyilvántartás letöltés
  • Helyi termelői piacokról vezetett nyilvántartás letöltés
  • Az 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet alapján a telepekről vezetett nyilvántartás letöltés
  • A szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkező szálláshelyek nyilvántartása letöltés
  • A 210/2009.(IX.29.) Kormány rendelet alapján a kereskedelmi tevékenységek végzéséről vezetett nyilvántartás letöltés
 

Lakossági tájékoztatás a Tatai Járási Hivatal új ügyfélfogadási rendjéről

Az alábbi dokumentumban olvasható lakossági tájékoztatás a Tatai Járási Hivatal új ügyfélfogadási rendjéről:

megtekintés

 


3 / 4 oldal

Bölcsődei férőhelyek kialakítása

Szomód település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése

Magyar Falu Program

BURSA HUNGARICA Ösztöndíjpályázat

Szomód Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023. évi fordulójához.

Letölthető dokumentumok

Bursa A
Bursa B

Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben

Ebtartók figyelem

Szomód Község Településképi Rendelete

Adatkezelési tájékoztató

Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek.
A sütik használatát bármikor letilthatja!
Bővebb információkat erről
Adatkezelési tájékoztatónkban
olvashat.