Szomód község honlapja

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Polgármesteri tájékoztató

Utak felújításának közbeszerzési eljárása

Hétfőn, azaz 2014.06.16-án délután fél hétkor lesz pénzügyi bizottsági ülés, ahol megbeszéljük és javaslatot teszünk a Képviselőtestületnek az útfelújításokhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás iratanyagának elfogadására. Ezen dokumentumok alapján kerül majd kiválasztásra 4 cég közül az, aki a tervek szerint júliusban megkezdi a Rákóczi utca, a Széchenyi utca, az Ady utca, a Jókai utca, a Fő utca egy részének, az Erdősor utca, és a Kossuth utcai járda egy részének felújítását.

Kedden, 2014.06.17-én délután 17 órakor Képviselőtestületi ülés, amely dönt a fent nevezett közbeszerzési anyagról, hogy a meglévő formájában kiküldhető- e a négy, már korábban meghatározott pályázónak.Amennyiben igen döntés születik, akkor már másnap megkezdődik az a kb. 30 napot igénybe vevő közbeszerzési eljárás, amelynek lefolytatása kötelező a 44 millió Ft-ot megítélő Támogatási Szerződés alapján.

Cellár József

polgármester

 

Művelődési Ház felújításának támogatói ellenőrzése

1 hónappal ezelőtt megtörtént a művelődési ház felújításának ellenőrzése a támogatást nyújtó szervezet részéről. A támogató szervezet mindent rendben talált, így múlt héten megérkezett a határozat, mely szerint a korábban elnyert 13 millió Ft-ot az Önkormányzat részére elutalják. Ezt az összeget az előírásoknak megfelelően mi már korábban kifizettük a vállalkozónak, most pedig visszakapjuk a támogató szervezettől. A teljes beruházás értéke 18 415 000 Ft, amely összegből az Önkormányzatot a 13 millió Ft feletti rész, azaz 5 415 000 terheli. Ezen összegből 3 915 000 Ft az ÁFA, amelyre sajnos nem lehetett támogatást igénybe venni, de a jogszabályok értelmében meg kell fizetnünk.

Cellár József

polgármester

 

Útjaink felújítása

Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak kiírt pályázaton községünk 44 millió Ft-ot nyert, amelyről már korábban is beszámoltam a Kisbíró újságban. A beruházást elvégző céget közbeszerzés útján kell kiválasztani. A közbeszerzési eljárás megkezdése június elején várható, míg a munkálatokat előreláthatólag júliusban kezdjük el.

Cellár József

polgármester

 

Polgármesterek a Falukért Egyesület ülése

2014. május 23-án Vértesszőlősön tartotta ülését a mintegy 30 megyei polgármestert magában foglaló Polgármesterek a Falukért Egyesület, amelyen megbeszéltük a gazdálkodással kapcsolatos aktuális feladatokat és problémákat, valamint szó esett a 2014. évi őszi önkormányzati és megyei választásokról is.

Az Egyesület soron következő ülése 2014. június 27-én lesz itt nálunk Szomódon.

 

Polgármesteri tájékoztató

Tisztelt Lakosok, tisztelt Látogatók!


Ezúton szeretném Önöket tájékoztatni, hogy a honlapon egy új funkciót hoztunk létre, amely a Polgármesteri tájékoztató. Ezen a felületen szeretném Önöket tájékoztatni az aktuálisan elvégzett feladatokról, illetve tervekről, folyamatban lévő beruházási tevékenységekről.

Tisztelettel

 

Cellár József

 


Által-ér völgyi kerékpárút építése Szomód térségében

Polgármesteri köszöntő

Cellár József polgármester

Szomód Község Önkormányzata nevében örömmel köszöntöm megújult honlapunkon. Ez a honlap segítségére lesz Önnek abban, hogy tájékozódjon Szomód múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Új honlapunkon minden olyan információt megtalál, amire szüksége lesz ahhoz, hogy megismerje községünk értékeit, látnivalóit, nevezetességeit.

Reméljük, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő weboldalunk elnyeri tetszését. Célunk, hogy friss információkat adjunk Szomód lakóinak, a község iránt érdeklődőknek.

Amennyiben még nem járt nálunk tapasztalja meg vendégszeretetünket, ismerje meg településünket, és érezze jól magát nálunk!

A honlap használatához sok örömet kívánok!

Cellár József
polgármester

Bejelentkezés