Szomód község honlapja

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hőségriasztás

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzések alapján 2013. június 17-én 12.00 órától 2013. június 21-én 24.00 óráig II-es fokozatú hőségriasztást léptetett érvénybe.

részletek

 

Tanácsok hőség idejére

Általános tudnivalók
Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában! Nagy melegben zuhanyozzon langyos vagy hideg vízzel akár többször is! Alkalmazzunk mentolos törlőkendőt arcunk, karjaink felfrissítésére. Forró nyári napokon az idősebbek ne a legmelegebb órákra időzítsék a piaci bevásárlást! Lehetőleg éjjel szellőztessünk! Sose hagyjunk gyermekeket, állatokat (például kutyát) zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban! Ne hagyjunk az autóban napsütésnek kitett helyen hajtógázzal működő sprayt és gázgyújtót, mert ezek tüzet okozhatnak. Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra (18-22 óráig)! Árnyékos helyen próbáljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába. Csökkentse a fizikai munkavégzést! Ne ilyenkor végezze a nagytakarítást, ablakmosást! Csak az esti órákban kezdje el a befőzést, azt is állandó szellőztetés mellett! A hajzuhataggal rendelkezők fonják varkocsba a hajukat, vagy kreáljanak kontyot belőle. Így nem fog beizzadni, s a hát is szellőzhet. Fagyizáskor lehetőleg a gyümölcsfagyikat válasszuk (citrom). Fanyar, savanykás ízük kellemesen hűsítő hatású, nem is szólva az egészségügyi előnyökről.

Bővebben...
 

Szomódi Kisbíró 2013 június

Megjelent a Szomódi Kisbíró júniusi száma. Pdf formátumban elérhető honlapunkon a Szomód/Szomódi Kisbíró menüpontban.

 

Lakossági tájékoztató - lakossági riasztó rendszer

Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy a 2013. június 06-án 07.00 óra és 16.00 óra közöttre tervezett lakossági riasztó rendszer működőképességének ellenőrzése az árvízvédelmi készültség miatt elmarad.
A rendszer működőképességének ellenőrzését későbbi időpontban végzik a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai.

 

Árvízvédelmi segítség

Dunaalmás és Neszmély községek várják önkéntes munkára a jelentkezőket az árvízvédelmi munkálatokra.

Jelentkezni lehet: Munczer István 06-30-940-7273

 

Meghívó - Vendégségben a Múzeumban - Szomód 2013

Vendégségben a Múzeumban – Szomód 2013

Zu Gast im Museum – Sammet 2013

A Szomód Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kuny Domokos Múzeum – Német Nemzetiségi Múzeum szeretettel meghívja Önt 2013. május 31-én 17 órai kezdettel a „Vendégségben a Múzeumban” programsorozat második programjára a tatai Német Nemzetiségi Múzeumba.

Fellép:

a szomódi Százszorszép Óvoda és az Íriszkert Általános Iskola német nemzetiségi tánccsoportja

Programok:

táncház
német népi játékok
gyermeknapi meglepetések

Minden érdeklődőt és gyermeket szeretettel várunk!

Meghívó

 

Komáromi Vizitársulat meghívója

A Komáromi Vizitársulat 2013. május 30-án 10 órakor Küldöttgyűlést tart Komárom Város Polgármesteri Hivatal Kistanácstermében (Komárom, Szabadság tér 1.),  melyre tisztelettel meghívjuk.

Részletes meghívó megtekintése

 

Szomódi Kisbíró 2013 május

Megjelent a Szomódi Kisbíró májusi száma. Pdf formátumban elérhető honlapunkon a Szomód/Szomódi Kisbíró menüpontban.

 

Meghívó - Közmeghallgatás

M E G H Í V Ó

Szomód község Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló

2011. évi CLXXXIX. tv. 54.§-a alapján

2013. május 22-én (szerdán)

18.00 órakor a Művelődési Házban

k ö z m e g h a l l g a t á s t

tart, melyre ezúton meghívjuk a község lakosságát.

Bővebben...
 

Tájékoztatás - Gázszolgáltatási szünet

Tájékoztatjuk a község gázfogyasztóit, hogy a FGSZ Földgázszállító Zrt. az üzemeltetésében lévő földgázszállító rendszeren 2013. április 30-án 9.00 órától 15.00 óráig gázszolgáltatási szünettel járó karbantartási munkát végez, amelynek következtében ezalatt az időszak alatt a gázellátást nem tudja biztosítani.

Kérik a lakosság megértését.

 

Szomódi Kisbíró 2013 április

Megjelent a Szomódi Kisbíró áprilisi száma. Pdf formátumban elérhető honlapunkon a Szomód/Szomódi Kisbíró menüpontban.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság országos digitális átállásról szóló hirdetménye

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság országos digitális átállásról szóló hirdetménye:

megtekintés

 

Zenei tábor

Idén kilencedik alkalommal várjuk 2013. július 28- augusztus 10-ig (1/2 hét) a Tatai Öreg-tó Club Hotelben ( e helyszínen ez a 2. év) a zene és színház iránt érdeklődőket.

Ettől az évtől nemcsak bentlakásos módon (1-5 éves korig csak szülőkkel), hanem napközis táborként is kínáljuk programunkat, elsősorban a környéken élő gyermekek számára már 7 - 15 éves korig. Várjuk azon gyermekeket, akik szeretnének ismerkedni a hangszeres zenével, színjátszással netán nyáron is szívesen játszanak, gyakorolnak hangszerükön.

A tábort zene- és táncpedagógusok, a Magyar Állami Operaház művészei vezetik. Zenei táborban új világba kalauzoljuk a gyermekeket, melyben értékes és hasznos ismeretekhez juthatnak. Korosztálynak megfelelő tevékenységeket váltva intenzíven, de játékosan foglalkozunk a gyerekekkel.  A tábor alapját a zene teszi ki, mint: egyéni hangszeres - furulya, hegedű- és zenekari foglalkozások, hangszerbemutatók, koncertek, de emellett kézműves tevékenységben, néptánc (4-10 éveseknek) tanulásban, táncházban, kirándulásban, sportprogramokban is részt vesznek a táborozók.

Bővebben...
 

Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfélfogadási időpont változás

Változás!

Tatai Járási Hivatalban a kihelyezett ügyfélfogadást tartó Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfélfogadási

időpontja az alábbiak szerint változik 2013. április 2-től

Szakigazgatási szerv

Időpont

Helyszín

Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv

Minden hónap első kedd
8.00 – 12.00

Tata, Ady u. 24.

 

Óvodai beiratkozás 2013/2014

ÓVODAI BEIRATKOZÁS

Kedves Szülők!

A szomódi Százszorszép Óvodába a 2013/2014-es nevelési évre a beiratkozás időpontjai az alábbiak:

2013. április 10. szerda, 8.00-16.00-ig,

2013. április 11. csütörtök, 8.00-16.00-ig.

Bővebben...
 

Szomódi Kisbíró 2013 március

Megjelent a Szomódi Kisbíró márciusi száma. Pdf formátumban elérhető honlapunkon a Szomód/Szomódi Kisbíró menüpontban.

 

Összetett közlekedési fejlesztés két kistérségben

A jövő közösségi közlekedésének alapjait teszi le a Vértes Volán Zrt. két önkormányzattal és két kistérséggel közösen. A KDOP-4.2.3/09-2010-0002 jelű pályázat támogatásával összetett fejlesztés valósul meg ebben az évben Tatán, Tatabányán és a két kistérség további 18 településén.

Befejező, és egyben látványos fázisához érkezett a Vértes Volán Zrt., valamint húsz település közös fejlesztése. A projekt eredményeképpen kialakulnak az elektronikus forgalomirányítás feltételei, modern, a fogyatékkal élő emberek igényeire is tekintettel lévő utastájékoztatási-rendszer valósul meg, illetve hatékonyabbá válik a helyi és helyközi közlekedés összehangolása. Az elsődleges cél, hogy kiszámíthatóbb, a mai kor igényeihez sokkal inkább alkalmazkodó szolgáltatást vehessen igénybe az érintett utazóközönség. Tata és Tatabánya, valamint a hozzájuk tartozó két kistérség közlekedése a szolgáltató megyei járatainak 50-60 százalékát teszi ki.

Bővebben...
 

Programajánló

Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt márciustól induló

– a családalapítást, gyermekvállalást támogató –

ingyenes programsorozatunkra:

Bővebben...
 

Vértes-Gerecse Közösség Projektgyűjtő adatlap

Az Irányító Hatóság a tegnapi nappal elindította a LEADER Helyi Akciócsoportok által elvégzendő HVS (Helyi Vidékfejlesztési Stratégia) felülvizsgálatot. Ennek lényege, hogy a LEADER pályázatok kiírása előtt egy részletesen összeállított, konkrét célokkal és intézkedésekkel megfogalmazott terv készüljön el. A felülvizsgálathoz mindenképpen szükségünk van a térségben felmerülő pályázati igényekre, fejlesztési ötletekre is. Ezért szeretnénk kérni Önöket, hogy a csatolt projektgyűjtő adatlapot szíveskedjenek kitölteni (többet is lehet!) és visszaküldeni a munkaszervezetnek, hogy munkánkat ezzel is megkönnyítsék. Tájékoztatjuk egyben Önöket, hogy jelen projektgyűjtő adatlap nem egyezik meg a pályázathoz szükséges adatlappal, csupán az igények felmérésre szolgál.

Bővebben...
 

Lakossági tájékoztatás a Tatai Járási Hivatal új ügyfélfogadási rendjéről

Az alábbi dokumentumban olvasható lakossági tájékoztatás a Tatai Járási Hivatal új ügyfélfogadási rendjéről:

megtekintés

 

A BM OKF főigazgatójának köszöntője

Az alábbi dokumentumban olvasható a BM OKF főigazgatójának köszöntője a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából:

megtekintés

 


7. oldal / 7

Által-ér völgyi kerékpárút építése Szomód térségében

Polgármesteri köszöntő

Cellár József polgármester

Szomód Község Önkormányzata nevében örömmel köszöntöm megújult honlapunkon. Ez a honlap segítségére lesz Önnek abban, hogy tájékozódjon Szomód múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Új honlapunkon minden olyan információt megtalál, amire szüksége lesz ahhoz, hogy megismerje községünk értékeit, látnivalóit, nevezetességeit.

Reméljük, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő weboldalunk elnyeri tetszését. Célunk, hogy friss információkat adjunk Szomód lakóinak, a község iránt érdeklődőknek.

Amennyiben még nem járt nálunk tapasztalja meg vendégszeretetünket, ismerje meg településünket, és érezze jól magát nálunk!

A honlap használatához sok örömet kívánok!

Cellár József
polgármester