Joomla!

  • Betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • Betűméret csökkentése

Hirdetmény - Lomtalanítás

Értesítjük a lakosságot, hogy 2013. október 16-án (szerda) reggel 6.30 órától az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Zrt. lomtalanítást végez községünkben.

Ebben az időpontban a háztartási szeméten kívül a lakásban keletkező és kézi  erővel felemelhető hulladékot, feleslegessé vált dolgokat lehet kihelyezni.

Kérjük, hogy gumiabroncsot, autóalkatrészeket, üveges nyílászárókat, építési törmeléket és használt akkumulátorokat, állati tetemeket, falevelet és veszélyes hulladékot ne tegyenek ki, mert ezek nem kerülnek elszállításra.

A Zrt. kéri hogy a lomtalanításra szánt dolgokat előző napon helyezzék ki a másnapi korai kezdésre való tekintettel.

Bővebben...
 

Sajtóközlemény - Szomód kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése

Sajtóközlemény

Szomód kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése
KDOP- 4.2.2-11- 2011-0003

2013. szeptember 10.

Szomód Község Önkormányzata az Európai Unió támogatásával kerékpárút létesítésébe kezdett. A KDOP-4.2.2-11-2011-0003 projekt keretében 2013 augusztusában indult és várhatóan október végén befejeződő bruttó 66 millió forintos beruházás eredményeként a szomódiak kerékpárral érhetik el a tatai vasútállomást.

A 2013 augusztus végén indult beruházás során 800 méter kerékpárút épül Szomód és Tata között, mely biztonságos kerékpáros közlekedést tesz lehetővé a két települést összekötő nagy forgalmú közút mellett. A projekt legfőbb célja, hogy a szomódiak kerékpárral érjék el a tatai intézményhálózatot és a vasútállomást, amely így a szomszédos Tatára naponta közlekedők számára intermodális (többféle közlekedési módot kombináló) közlekedési csomóponttá válhat. A kerékpárút építéshez kapcsolódóan kerékpártámaszok építésére is sor kerül, valamint zöldterület-fejlesztés is megvalósul.

A projekt eredményeként Szomódon néhány éven belül a kerékpáron közlekedők számának megduplázását várják.

A Közép-Dunántúli Operatív Program keretén belül valósuló, bruttó 66 millió forint összköltségvetésű beruházásból mintegy 13 millió forintot, önerőként, Szómód Község Önkormányzata áll. A projekt közreműködő szervezete a KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

További információ: Hostyánszki Tóth Judit, 20-320-79-33, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Eredeti dokumentum megtekintése itt.

 

Meghívó - Dancs Attila kiállítása

Meghívó

 

Szomódi Falufesztivál 2013

Meghívó - Szomódi falufesztivál

 

Tűzvédelem az aratás idején is

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet tartalmazza.

A mezőgazdasági erő- és munkagépek, illetve az aratás tűzvédelmi szabályai

A szabályok betartása különösen fontos, évente több száz mezőgazdasági tüzet – gabonatábla-tüzet, valamint kazal-, illetve boglyatüzet – kell eloltaniuk a tűzoltóknak. A kalászos termény betakarítási, kazalozási, szalmaösszehúzási és bálázási munkáiban csak a tűzvédelmi követelményeknek megfelelő, legalább egy, az érvényben lévő hatályos szabványoknak és jogszabályoknak megfelelő tűzoltókészülékkel is ellátott erő- és munkagép, valamint egyéb jármű vehet részt, amelynek tűzvédelmi felülvizsgálatát a betakarítást megelőzően az üzemeltető elvégezte. A jármű megfelelőségéről szemle során kell meggyőződni. Ennek tervezett időpontját nyolc nappal előbb írásban az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségre be kell jelenteni. A szemléről jegyzőkönyvet kell készíteni, amelynek egy példányát a járművön el kell helyezni és a szemlét követő nyolc napon belül a katasztrófavédelmi kirendeltségnek meg kell küldeni. Kötelező az akkumulátorok megfelelő védőburkolása, illetve kipufogó és a szikratörő éghető anyagoktól való megtisztítása legalább naponta egyszer. Figyelni kell arra is, hogy sehol se csepegjen az üzemanyag vagy hidraulika-folyadék, mert ez nagyban segítheti egy esetleges tűz terjedését. Fontos, hogy a munkagépet tilos a gabonatáblán, illetve tarlón üzemanyaggal feltölteni. A járműveken nyílt láng használatával járó karbantartást, javítást nem szabad végezni gabonatáblán, szérűn és a rostnövénytároló területén, hiszen e munka során üzemanyag folyhat el, amelyet a nyílt láng lángra lobbanthat.

Bővebben...
 

Tájékoztatás - KEM Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatásul közöljük, hogy Igazgatóságunk kihelyezett ügyfélszolgálati rendje az alábbiak szerint módosult:

2013. június 14.                  ügyfélfogadás nincs

Következő ügyfélfogadási nap:      2013. június 28.                   8 – 09.30 óráig

Ezt követően minden ettől számított negyedik héten tartunk ügyfélfogadást.

Megértésüket köszönjük:

KEM Kormányhivatal

Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága

 

Hőségriasztás

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzések alapján 2013. június 17-én 12.00 órától 2013. június 21-én 24.00 óráig II-es fokozatú hőségriasztást léptetett érvénybe.

részletek

 

Tanácsok hőség idejére

Általános tudnivalók
Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában! Nagy melegben zuhanyozzon langyos vagy hideg vízzel akár többször is! Alkalmazzunk mentolos törlőkendőt arcunk, karjaink felfrissítésére. Forró nyári napokon az idősebbek ne a legmelegebb órákra időzítsék a piaci bevásárlást! Lehetőleg éjjel szellőztessünk! Sose hagyjunk gyermekeket, állatokat (például kutyát) zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban! Ne hagyjunk az autóban napsütésnek kitett helyen hajtógázzal működő sprayt és gázgyújtót, mert ezek tüzet okozhatnak. Korlátozza a szabadlevegőn való tartózkodást a kora reggeli (6-10 óráig) és esti órákra (18-22 óráig)! Árnyékos helyen próbáljon pihenni napközben! Ha túl sokáig tartózkodott szabadban, akkor próbáljon legalább 1-2 órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet lehűl, és ismét visszatérhet a kánikulába. Csökkentse a fizikai munkavégzést! Ne ilyenkor végezze a nagytakarítást, ablakmosást! Csak az esti órákban kezdje el a befőzést, azt is állandó szellőztetés mellett! A hajzuhataggal rendelkezők fonják varkocsba a hajukat, vagy kreáljanak kontyot belőle. Így nem fog beizzadni, s a hát is szellőzhet. Fagyizáskor lehetőleg a gyümölcsfagyikat válasszuk (citrom). Fanyar, savanykás ízük kellemesen hűsítő hatású, nem is szólva az egészségügyi előnyökről.

Bővebben...
 

Szomódi Kisbíró 2013 június

Megjelent a Szomódi Kisbíró júniusi száma. Pdf formátumban elérhető honlapunkon a Szomód/Szomódi Kisbíró menüpontban.

 

Lakossági tájékoztató - lakossági riasztó rendszer

Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy a 2013. június 06-án 07.00 óra és 16.00 óra közöttre tervezett lakossági riasztó rendszer működőképességének ellenőrzése az árvízvédelmi készültség miatt elmarad.
A rendszer működőképességének ellenőrzését későbbi időpontban végzik a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai.

 

Árvízvédelmi segítség

Dunaalmás és Neszmély községek várják önkéntes munkára a jelentkezőket az árvízvédelmi munkálatokra.

Jelentkezni lehet: Munczer István 06-30-940-7273

 

Meghívó - Vendégségben a Múzeumban - Szomód 2013

Vendégségben a Múzeumban – Szomód 2013

Zu Gast im Museum – Sammet 2013

A Szomód Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kuny Domokos Múzeum – Német Nemzetiségi Múzeum szeretettel meghívja Önt 2013. május 31-én 17 órai kezdettel a „Vendégségben a Múzeumban” programsorozat második programjára a tatai Német Nemzetiségi Múzeumba.

Fellép:

a szomódi Százszorszép Óvoda és az Íriszkert Általános Iskola német nemzetiségi tánccsoportja

Programok:

táncház
német népi játékok
gyermeknapi meglepetések

Minden érdeklődőt és gyermeket szeretettel várunk!

Meghívó

 

Komáromi Vizitársulat meghívója

A Komáromi Vizitársulat 2013. május 30-án 10 órakor Küldöttgyűlést tart Komárom Város Polgármesteri Hivatal Kistanácstermében (Komárom, Szabadság tér 1.),  melyre tisztelettel meghívjuk.

Részletes meghívó megtekintése

 

Szomódi Kisbíró 2013 május

Megjelent a Szomódi Kisbíró májusi száma. Pdf formátumban elérhető honlapunkon a Szomód/Szomódi Kisbíró menüpontban.

 

Meghívó - Közmeghallgatás

M E G H Í V Ó

Szomód község Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló

2011. évi CLXXXIX. tv. 54.§-a alapján

2013. május 22-én (szerdán)

18.00 órakor a Művelődési Házban

k ö z m e g h a l l g a t á s t

tart, melyre ezúton meghívjuk a község lakosságát.

Bővebben...
 

Tájékoztatás - Gázszolgáltatási szünet

Tájékoztatjuk a község gázfogyasztóit, hogy a FGSZ Földgázszállító Zrt. az üzemeltetésében lévő földgázszállító rendszeren 2013. április 30-án 9.00 órától 15.00 óráig gázszolgáltatási szünettel járó karbantartási munkát végez, amelynek következtében ezalatt az időszak alatt a gázellátást nem tudja biztosítani.

Kérik a lakosság megértését.

 

Szomódi Kisbíró 2013 április

Megjelent a Szomódi Kisbíró áprilisi száma. Pdf formátumban elérhető honlapunkon a Szomód/Szomódi Kisbíró menüpontban.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság országos digitális átállásról szóló hirdetménye

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság országos digitális átállásról szóló hirdetménye:

megtekintés

 

Zenei tábor

Idén kilencedik alkalommal várjuk 2013. július 28- augusztus 10-ig (1/2 hét) a Tatai Öreg-tó Club Hotelben ( e helyszínen ez a 2. év) a zene és színház iránt érdeklődőket.

Ettől az évtől nemcsak bentlakásos módon (1-5 éves korig csak szülőkkel), hanem napközis táborként is kínáljuk programunkat, elsősorban a környéken élő gyermekek számára már 7 - 15 éves korig. Várjuk azon gyermekeket, akik szeretnének ismerkedni a hangszeres zenével, színjátszással netán nyáron is szívesen játszanak, gyakorolnak hangszerükön.

A tábort zene- és táncpedagógusok, a Magyar Állami Operaház művészei vezetik. Zenei táborban új világba kalauzoljuk a gyermekeket, melyben értékes és hasznos ismeretekhez juthatnak. Korosztálynak megfelelő tevékenységeket váltva intenzíven, de játékosan foglalkozunk a gyerekekkel.  A tábor alapját a zene teszi ki, mint: egyéni hangszeres - furulya, hegedű- és zenekari foglalkozások, hangszerbemutatók, koncertek, de emellett kézműves tevékenységben, néptánc (4-10 éveseknek) tanulásban, táncházban, kirándulásban, sportprogramokban is részt vesznek a táborozók.

Bővebben...
 

Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfélfogadási időpont változás

Változás!

Tatai Járási Hivatalban a kihelyezett ügyfélfogadást tartó Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv ügyfélfogadási

időpontja az alábbiak szerint változik 2013. április 2-től

Szakigazgatási szerv

Időpont

Helyszín

Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv

Minden hónap első kedd
8.00 – 12.00

Tata, Ady u. 24.

 

Óvodai beiratkozás 2013/2014

ÓVODAI BEIRATKOZÁS

Kedves Szülők!

A szomódi Százszorszép Óvodába a 2013/2014-es nevelési évre a beiratkozás időpontjai az alábbiak:

2013. április 10. szerda, 8.00-16.00-ig,

2013. április 11. csütörtök, 8.00-16.00-ig.

Bővebben...
 


7 / 8 oldal

Településképi arculati kézikönyv

Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések